Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разчистването на пътя за село Манастир

| обновено на 09.03.15 в 18:06
Снимка: БГНЕС

Аварийни екипи помогнаха на блокираните от няколко дни на Кръстова гора трима души и те вече са свалени от района. Остава в сила бедственото положение в Община Лъки. Със селата няма връзка, тъй като на места снежната покривка надхвърля 2 метра. Не е възстановено електрозахранването и има проблеми с мобилните връзки.

2 роторни снегорина, единият  осигурен от летището в Крумово, а вторият - от Областното пътно управление, продължават разчистването на пътя за село Манастир, където трети ден откъснати без ток и телефони и с изчерпващи се хранителни запаси са над 50 души.  За щастие нямаме сигнали за бедстващи хора, но едва ли днес аварийните екипи ще успеят да разчистят 20-километровата отсечка до селото, каза областният управител Розалин Петков.  Търси се възможност да се достигне и до село Джурково, защото вече няколко дни няма връзка с  Дома за възрастни хора с умствена изостаналост.  В  почти всички останали населени места на територията на областта вече няма проблеми с електрозахранването. Остават без ток единствено селата  Жълт камък и Караджалово, където авариите още не могат да бъдат отстранени. Разчистен е също пътят за село Лилково в Община Родопи. Все още  непроходима остава обаче няколкокилометрова отсечка от пътя Асеновград - Кърджали .

Три високопроходими автомобила с 16 военнослужещи от военното формирование в Асеновград ще работят за осигуряване на достъп до селата Добралък и Яврово, в община Родопи. Затрупан от сняг и с прекъснато електрозахранване е домът за сираци "Гергана" в Нареченски бани, съобщи заместник-кметът на Асеновград Пламен Йончев. По думите му, спешно е изпратена техника за разчистване на пътя, за да бъде доставена храна и нафта в социалния център. 

Аварийни екипи с високопроходими машини работят по трасето към три села в  Асеновградско – Бор, Врата и Три могили. Без ток все още са селата Леново, Нови извор и част от Нареченски бани, подчерта Пламен  Йончев. Той допълни, че заради сложната ситуация няма никаква мобилна връзка и комуникация с почти половината от населените места в общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44