Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40 автомобилни състезатели остават блокирани на Белмекен

Сняг блокира 40 автомобилни пилоти във високопланинската база „Белмекен“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Велинград, Батак и Сърница са в бедствено положение. Над 50 селища в Пазарджишко са без ток и вода. 32 училища са затворени. Три села над Велинград са напълно изолирани. Като цяло обстановката е тежка, каза областния управител на Пазарджик Трендафил Величков. 

40 автомобилни състезатели остават блокирани на Белмекен. Пробивът на пътя към тях е започнал тази сутрин, каза областният управител на Пазарджик Трендафил Величков.

Към седем и половина сутринта тръгна роторна машина затам, тъй като снощи имаше буря и не можеше да се чисти. Господин Лазаров от Пътната агенция ни предостави един роторен снегорин от Ихтиман, който също е на двеста метра от хижа "Христо Смирненски" и се надявам след около два, три  часа там да е проходимо. Предоставиха ни тежка техника, която в момента пътува за Велинград и ще направи достъпни най-отдалечените населени места. Опитваме се сега, аз отивам отново с комисар Панайотов към Юндола и Велинград, за да може оттам една роторна машина да я свалим на "Свети Константин" и дано да спре да вали.

Спасителните екипи са изтеглили закъсал автобус с 25 английски туристи край Велинград. Очаква се тази вечер да бъдат отблокирани и 17-те туристи в хижа край Юндола, сред тях има и деца.

Репортаж на кореспондентката ни в Пазарджик Невена Петрова, излъчен в предаването "Нещо повече", можете да чуете в звуковия файл. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44