Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин разкрива в документален филм, че е планирал анексирането на Крим

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Руският президент Владимир Путин разкрива, че е планирал анексирането на Крим на среднощно заседание в Кремъл след свалянето от власт на  украинския президент Виктор Янукович и бягството му от Киев през  февруари миналата година, съобщи Би Би Си. В документален филм, който предстои да бъде излъчен по руския Първи канал, Путин разкрива, че е наредил да се работи за "връщането на Крим на Русия" на среща с директорите на руските спецслужби в нощта на 22 срещу 23 февруари. Срещата е свикана, за да се състави план за спасяването на Янукович.
 
Казах на всичките си колеги: принудени сме да започнем работа по връщането на Крим в състава на Русия, казва Путин в трейлъра към филма.

На 27 февруари мъже в униформи без отличителни знаци завземат държавни учреждения на Крим и развяват руското знаме. На 18 март полуостровът беше официално анексиран от Москва, което породи вълна от критики от международната общност.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44