Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер е на официално посещение у нас

| обновено на 10.03.15 в 12:02
Снимка: Дневник

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер днес е на официално посещение в София. 

Германия ще съдейства на българското правителство за извършване на необходимите реформи у нас, стана ясно от изявлението на външния Щайнмайер след срещата му с българския му колега Даниел Митов.

Помощ за подобряване на инвестиционния климат и повишаване на доверието и прозрачността в България, обеща министър Щайнмайер. Той не навлезе в детайли относно теми като Шенген, престъпността и други, а от своя страна българският му колега Даниел Митов обяви, че германският министър е обещал Берлин да се ангажира с насърчаване на инвестициите на полски и германски фирми у нас, както и да обучава наши държавни служители за подготовката на ротационното председателство на България на ЕС през 2018-а година.

Германският първи дипломат изрази надежда, че е направена първа стъпка към спиране на насилието в Украйна, но според Щанмайер има още много работа преди окончателното решаване на конфликта. 

По информация на "Хоризонт", германският външен министър ще има разговор и с представители на неправителствени организации, включително с активисти от гражданското движение "Протестна мрежа", които се оплакаха от оказан натиск заради проверка на НАП и прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44