Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите активизираха свлачище в Цар Симеоново

Валежите от последните дни активизираха свлачище в село Цар Симеоново, Видинско. Четири къщи вече са срутени. В съседство има и други застрашени. Хората описват ситуацията тук като много тежка. Четири къщи са паднали вследствие на свлачищните процеси, активизирани от скатни води. Последната къща е паднала за последните два дни, а други 26 къщи в съседство са потенциално застрашени. 

Комисия от областната администрация, от Община Видин, "Пожарна служба, пожарна безопасност и защита на населението" и "Напоителни системи" извършват оглед на място. Необходимо е да се направи спешно отводняване, което да отклони водата, течаща по склоновете през селото. 

Кметският наместник Емил Димитров е притеснен и за пътя Видин - Арчар - Лом, който минава през село Цар Симеоново. На пътното платно има напукани участъци и трафикът е натоварен, предимно от тежки автомобили. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44