Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спасители са достигнали хижа "Христо Смирненски" край Юндола

Спасителните екипи са успели да достигнат хижа "Христо Смирненски" край Юндола. Трети ден там са блокирани 17 души, сред които бременна жена и три деца. Всичките са в добро състояние и здраве, каза за "Хоризонт" областният управител на Пазарджик Трендафил Величков:

Бях при тях преди малко. С раттрак се качихме догоре. Разбрали сме се ако има проблем, защото имаше седемметрови преспи, да ги свалят с машини до долу, да си оставят колите, докато слязат. Добре са, имат храна, вода. Ние имаме още двеста метра до хижата. Засега върви добре снегоринът. Има над два метра и половина преспи. Надявам се до час, ако стигна до тях, ще могат да си тръгнат и с техните коли. От Гоце Делчев са хората, има и три малки дечица там, чакат да стигнем до тях.
Днес ще бъдат отблокирани и 40-те автомобилни състезатели в спортната зала на Белмекен, които се оказаха в капана на шестметрова снежна стена, потвърди управителят на базата Красимир Кръстев.
Вода имат, хляб имат, храна. Проблемът е, че автомобилистите трябваше в неделя да се приберат, сега ще се приберат след два часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44