Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хидрогеолози ще помагат на Сливен в борбата с наводненията

Снимка: Радио Шумен

Хидрогеолози ще помагат на община Сливен в борбата с наводненията и високите подпочвени води. Общинските власти предприемат мерки за преодоляване на последиците от последните дъждове, причинили пропадане на къща в центъра на Сливен. 

Обилният дъжд, некачествената пътна настилка и вибрациите от тежките камиони, ангажирани с изграждането на водния цикъл в града, са вероятната причина за отварянето на огромна яма в семейна къща на улица "Ген. Столетов" в Сливен. От пропадналата в приземения етаж улична настилка се е напукала и самата къща. От общината обещаха съдействие на пострадалото семейство. Община Сливен взема мерки за преодоляване на последиците от дъжда и силния вятър в събота.

Ново свличане на земни маси има в с. Сотиря, които се почистват, а пътят е сигнализиран. Работи се по повредената хидроизолация и покрив на здравната служба в с. Злати войвода.

Възложено е на хидрогеолози да дадат препоръки за селищата с проблеми от високите подпочвени води. Отводнителни канавки, дренажи и канали ще се изграждат в Тополчане, Злати войвода, Старо село, Биково, Глуфишево, Чокоба, Камен и град Кермен. Предприемат се спешно аварийни дейности по коритото на река Асеновска в Сливен. Свлачищата в селата Раково и Въглен са обезопасени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Ивелина Василева

МОСВ предприема превантивни действия срещу наводнения

Ще бъдат предприети действия за превенция на наводнения заради топенето на сняг, съобщи министърът на околната среда Ивелина Василева. Оперативното звено е мобилизирано. Министерството на околната среда обменя информация с МВР, областните управители,..

публикувано на 10.03.15 в 18:05

В Хасковско и Старозагорско отново се борят с наводнения и разливи на Тунджа

Продължава работата по отстраняването на повредите в електропреносната мрежа в Хасковска област . В Минерални бани, където вчера беше обявено бедствено положение, вече има ток, отворени са и основните пътища в общината. С топенето на снега се очаква..

публикувано на 10.03.15 в 13:17

МОСВ: Предупреждения за очаквани наводнения

Към настоящия момент водните количества на почти всички наблюдавани реки са над праговете за високи води. Очаква се нивата на рекита да продължат да се покачват в резултат на  продължаващите валежи от дъжд и сняг. Това съобщават от Министерството на..

публикувано на 06.03.15 в 19:42
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44