Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два язовира в Добричко трябва да бъдат изведени от експлоатация, но местните власти нямат средства

Снимка: Пламен Генчев
Два безстопанствени язовира в Добричко трябва да бъдат изведени от експлоатация, но местните власти нямат средства за това.

Областната администрация не разполага с финансов ресурс, заяви областният управител Маргарита Новоселска:

Язовир "Божан" е възложен на "Напоителни системи" за изваждане от експлоатация, а язовирът "Пластхим" остава под контрола на областния управител. Написали сме писмо до Министерството на регионалното развитие и благоустройството за заем за финансирането. Преценено е, че извеждането от експлоатация ще струва около 60 хиляди лева. Проблемът остава и за реките. Там сме предприели проучване на тези речни участъци, които са рискови и имат нужда от почистване.

Предмет на проучване са залети площи от реки извън регулация и речни участъци извън общинските територии. С обобщената информация и финансови разчети Областната администрация ще поиска финанси от МРРБ и Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44