Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берлускони оправдан окончателно по делото "Рубигейт"

| обновено на 11.03.15 в 17:10
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони бе окончателно оправдан по делото "Рубигейт". Решението е на Касационния съд. На първа инстанция Берлускони бе осъден на 7 години лишаване от свобода, от които една – за секс с малолетна проститутка и шест – за злоупотреба с власт, както и на пожизнено лишаване от правото да заема обществени постове, впоследствие оправдан от Апелативния съд.

Оправдателната присъда на Касационния съд е окончателна. Тя бе формулирана след деветчасово заседание и потвърждава решението на Апелативния съд в Милано, който оневини Силвио Берлускони по делото "Рубигейт" по всички обвинения, преценявайки, че престъпления не е имало. Причините за решението на Касационния съд ще станат известни до 90 дни. 

Силвио Берлускони научи за оправдателната присъда у дома си в Аркоре. Изключително щастлив от това, той е готов да се върне с пълни сили на политическата сцена чрез своята партия в парламента "Форца Италия". Случаят "Рубигейт" е с давност от 2010-а година. Тогава, като премиер, Силвио Берлускони поиска от полицейското управление в Милано да бъде поверена на негово доверено лице задържаната заради кражба непълнолетна мароканка Карима Ел Махруг, известна като Руби, участвала в увеселения в неговия дом. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44