Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повече от 1500 души са в капана на снега в махалите близо до Крумовград

| обновено на 11.03.15 в 10:53
Снимка: БГНЕС
Пети ден повече от 1500 души, от които 120 деца, в махалите по пътя към село Токачка, на 20 километра от Крумовград, са в бедствено положение.

Джамал Мехмед от село Пашинци каза пред "Хоризонт", че пети ден не е изпратена техника за почистване на пътя от републиканската пътна мрежа.

Махалите са без ток, хляб не е доставян от петък, храната и водата са на привършване:

Тук всички хора са неспокойни. Молим се само да не се разболее някой, защото тогава вече става лошо. Пети ден пътят от републиканската пътна мрежа не е отворен. Вече за трети път се обаждам на "Пътна инфраструктура", но като започна да им обяснявам каква е ситуацията – и в един момент телефонът ми се затваря. Има бедстващи хора, снегът е 90 сантиметра. В събота един трактор не можа да се движи, закъса и изобщо останахме безсилни. Пети ден няма ток, водата е на привършване понеже помпите са с електричество, без ток не могат да функционират. Има стари хора. Две погребения имаше. По два дена стояха мъртви хора, не можаха да ги погребат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44