Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП свали имунитета на Сергей Станишев

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейският парламент гласува "за" свалянето на имунитета на евродепутата и лидер на ПЕС Сергий Станишев минути преди 15 часа. Вотът не беше електронен, а с вдигане на ръка, така че няма данни за точния брой на гласовете на българските представители.

От офиса на Станишев разпространиха писмено изявление, в което той съобщава:

 Поисках ускорена процедура, защото смятам, че не е редно Европейският парламент да става терен за развихряне на нашенски политически страсти. Със сигурност по този начин не допринасяме за авторитета на страната ни пред европейските институции. В България е добре известно, че делото срещу мен е политическо.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44