Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следствен експеримент провежда прокуратурата и полицията в Търново заради убийството на Вероника

Снимка: БГНЕС
Прокуратурата и полицията във Велико Търново провеждат следствен експеримент във връзка с убийството на студентката Вероника Здравкова. За експеримента беше доведен задържаният за престъплението Илиян Здравков. Районът на жп-гарата, където беше убита Вероника, е отцепен. 40-годишният рецидивист е обвинен, че е ограбил и убил момичето, а във вторник Окръжният съд във Велико Търново му наложи постоянна мярка задържане под стража.

Целта на експеримента беше Здравков да повтори действията си от 28 февруари, когато е ограбил и убил момичето и хвърлил тялото му в река Янтра. Заснетият  с видеокамера и документиран екпреримент ще бъде приложен към доказателствата по досъдебното производсство.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44