Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръст на данъчните дела в Добричко отчетоха в Окръжния съд

Ръст на данъчните дела в Добричко отчетоха в Окръжния съд. Финансовите престъпления са най-сложни, защото изискват специална подготовка както на дознателите, така и на юристите, признаха съдиите.

Според апелативния съдия Янко Янков трудностите при данъчните и финансовите дела тръгват от дознателите. Те са малко на брой, много натоварени, ниско заплатени, затова и текучеството при тях е голямо:

Данъчните дела представляват изключително голяма мръсотия, направо да го нарека, сложни са, тъй като предполагат познание от една друга материя, извън правната, данъчни закони от най-различен характер, Закона за ДДС, Закон за корпоративното и подоходно облагане, Закона за облагане на физически лица и т.н.. Държавата хвърля големи средства и интелектуални усилия, труд, финансови средства и в крайна сметка да бъдат съдени в 90% от случаите бушони, от които  държавата по никакъв начин не може да си върне средствата.

Затова Янков предлага да се направи обучителен семинар на тема "Данъчни престъпления" с участието на съдии от ВАС, ВКС и експерти от Министерството на финансите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44