Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин е здрав

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руският президент Владимир Путин няма никакви здравословни проблеми, заяви неговият говорител Дмитрий Песков във връзка с появилите се спекулации по повод отменено посещение в Казахстан.

Като се позовава на правителствени източници в Казахстан, агенция Ройтерс съобщи вчера, че Владимир Путин е болен и затова няма да се състои планираното за днес и утре негово посещение в Астана. 

Президентът е в абсолютно добро здраве, заяви по този повод Дмитрий Песков, като посочи, че срещата между лидерите на Русия, Казахстан и Беларус се е отложила по взаимно съгласие.

Президентският говорител обясни появата на слуховете за здравословното състояние на Владимир Путин с пролетното "изостряне". 

Като изгрее слънце и замирише на пролет, започва да се говори за изостряне. На някой му се привижда оставка на шефа на "Роснефт" Игор Сечин, на друг - оставка на правителството, а трети се чуди защо от няколко дни не вижда президента Путин по телевизията, коментира говорителят на Кремъл.

Ние се отнасяме спокойно към такива слухове и отговаряме, когато ни задават въпроси, каза още Песков. По думите му Владимир Путин не е планирал да участва и в днешната разширена колегия на Федералната служба за сигурност.

Руският президент постоянно провежда срещи, но не всички са публични, добавя Песков.

.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44