Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнаха мащабни маневри в Южна Русия

Снимка: Васко Михайлов

В южната част на Русия започнаха мащабни маневри с участието на ракетни войски и артилерия. Ученията обхващат и територията на анексирания преди една година Кримски полуостров.

В ученията са задействани над 8 хиляди военнослужещи и 1 500 единици бойна техника. Общо на 19 полигона, разположени в Южния, Северо-Кавказкия и в Кримския федерален окръг ще се тренират стрелби по единични и групови цели с използването на най-новите самоходни артилерийски оръдия „Хоста” и реактивните системи за залпов огън „Торнадо-Г”. Маневри ще се проведат също така в руските военни бази на територията на Армения, Южна Осетия и Абхазия. Преди няколко дни в Източния военен окръг започна и голямо учение на силите за ПВО и радиолокационно разузнаване. Руски официални представители заявиха, че ученията се провеждат според утвърдения отдавна годишен план на военно министерство и нямат нищо общо с конфликта в Югоизточна Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44