Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2000 сигнала за бедстващи са получени на тел. 112 от Кърджалийско

Снимка: БГНЕС

Над 2000 сигнала за бедстващи хора са постъпили на спешния телефон 112 от началото на снежната криза в Кърджалийско. Огнеборци и спасители са реагирали на повече от 300 повиквания, като само вчера сигналите са над 60. Основно за оказване на спешна медицинска помощ и доставка на лекарства и хранителни продукти.

47-годишен мъж от асеновградския квартал „Горни воден” изчезна в преспите край кърджалийското село Ненково. Сигналът за инцидента е подаден от кмета на селото. Мъжът е бил на гости в Ненково и си тръгнал в разгара на снежния ад. Трети ден от него няма вест и никой не знае какво се е случило. Мъжът е обявен от полицията за общодържавно издирване.

Има готовност в района да бъдат командировани още спасителни екипи от вътрешността на страната, каза в Кърджали шефът на националната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” ген. Никола Николов.

Най-тежка остава обстановката в община Ардино. Днес беше пробит пътят за село Боровица, където шести ден бедстваха около 200 души.

По искане на общинския кмет Ресми Мурад в разчистването на пътищата се включиха роторен снегорин, грейдер и две фадроми, очакват се още две снегопочистващи машини.

Центърът за аерокосмически наблюдения обяви предупредителен код за опасност от наводнения в района на община Ардино. Заради очакваното снеготопене и нови валежи в следващите дни ще се повиши нивото на река Ардинска. По данни на системата за ранно предупреждение пикът на водното количество ще е в понеделник, след което ще започне да спада.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44