Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Николич: Инвестицията на Цветан Василев в Сърбия е много добра

Снимка: БГНЕС

Президентите на България и Сърбия Росен Плевнелиев и Томислав Николич изразиха задоволството си от хода на двустранните отношения между София и Белград. Сръбският президент Николич подчерта значението на Коридор №10, а българският държавен глава Плевнелиев изрази категорична подкрепа на страната ни за присъединяването на Сърбия и другите страни от Западните Балкани към Европейския съюз и добави:

България подкрепя приятелска Сърбия по пътя на европейската интеграция.

На въпрос на БНР дали случаят с Цветан Василев, който се укрива от българското правосъдие, няма да повлияе негативно върху българско-сръбските отношения, президентът Николич отговори, инвестицията, направена от Василев в стъкларската фабрика в Парачин, е много добра, но същевременно подчерта, че който е извършил престъпления, трябва да отговоря там, където ги е направил, и допълни:

По сръбското законодателство той не е направил престъпление. Вероятно в България е направил престъпление и там ще отговаря. Бог ми е свидетел, не съм ви карал да ме питате това, знаете че в някои вестници в Сърбия се появиха статии за "Томиния българин",  който едва ли не е причинил престъпление и е ограбил България. Наистина съм виждал този човек само два или три пъти в живота си. Но продължавам да мисля, че инвестицията от негова страна беше много добра, отлична дори. И че такива инвестиции трябва да бъдат насърчавани. А това какво поведение има той в своята държава, това е работа на самата нея. Сърбия се грижи някой да не направи престъпление на нейна територия, заяви Николич.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44