Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Законодателни промени ще помагат на колежанското образование

Снимка: БГНЕС

Колежанското образование в България да бъде равнопоставено с училищното и висшето образование. Това поиска министърът на образованието и науката професор Тодор Танев.

Първа крачка в тази посока ще бъдат промени в Закона за професионалното образование. Министър Танев ще предложи модел на интегрални колежи, които да дават не само сертификати за майсторско равнище, но също и да обучават професионални бакалаври. 

В момента ние сме принудени да направим Закон за изменение и допълнение на Закона за висше образование, за да има синхронизация с изискванията по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж", каза министър Танев.

По думите му, основата на тези промени ще бъде финансирането, което трябва да се основава на качеството, а също така и реализацията на студентите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44