Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Бъчварова не е решила дали ще има нова проверка по случая "Лясковец"

Снимка: Катя Чорова

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова все още не е решила дали да разпореди нова проверка за полицейската операция в Лясковец, при която преди година беше убит командосът Емил Шарков.

Това, което знам е, че има две проверки. Запознах се с тях, но ще ги обсъдя с колегите и ще видим какво можем да направим. Но, знаете ли, от тук нататък най-важното е да се вземат поуките и да не се допускат такива грешки. Аз току-що имах възможност да уверя близките на Емил Шарков, че съм готова за разговор с тях, да видя тяхната гледна точка.

Бъчварова присъства на откриването на мемориален знак в града в памет на Шарков:

Днес съм тук, не защото е редно един министър на вътрешните работи да бъде там, където негов служител е загинал, а защото чувствам своето присъствие като човешки дълг, защото той е един пример за доблестен боец и съвсем в човешки план поемам отговорността си за живота на всички хора, които са избрали професията и осъзнали риска за живота си в името на това да служат на обществото.

Главният секретар на МВР Георги Костов беше лаконичен и категоричен:

Дайте да се поклониме пред подвига на героя и да спрем, поне на днешния ден, коментарите по темата. Очевидно има грешки.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44