Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 148 млн. лева са просрочените задължения на държавни и общински болници

Петър Москов
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви, че просрочените задължения на държавни и общински болници са близо 148 милиона лева и обясни:

Подготвени са анекси към договорите за управление на всеки един от директорите на болниците. От тук нататък възможността ръководството на болницата да поема някакъв тип задължения, несъобразени с възможността те по текуща линия да бъдат изплащани, ще бъде квазиневъзможна и това ще бъде санкционирано моментално, независимо как опозицията приема тази санкция.

Следващата седмица ще бъде подписано споразумение между здравното министерство и прокуратурата за съвместни действия при нападения над медицински екипи, обяви още Москов:

Има много строга и хоризонтална, и вертикална координация между екипите на Спешна помощ и структурите на Министерство на здравеопазването, и на МВР. В началото на следващата седмица ще подпишем едно споразумение за съвместни действия с господин Цацаров, на базата на което на хоризонтално ниво, на ниво районни прокурори, служби на Спешна помощ и полиция да се взимат много бързо и много адекватно действия срещу извършителите на такива посегателства.

Здравният министър отрече обвиненията на БСП, че се извършват политически назначения в болниците с държавно участие. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44