Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изобличиха лекар от Стара Загора с фалшива специалност "Кардиология"

| обновено на 13.03.15 в 16:43

Д-р Иван Вуцов - завеждащ отделение по инвазивна кардиология в университетската болница "Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора, е с фалшиво свидетелство по специалността. Това става ясно от преписка на Четвърто РУП-СДВР, заведена под номер 2023 от 2014 година след подаден сигнал от Медицинския университет в София.

До 2 октомври 2014 година д-р Вуцов е работил в отделението по инвазивна кардиология в частната болница "Тракия", която напуска, след като ръководството й разбира, че той няма необходимата квалификация по специалността. След това той се връща отново в университетската болница, където става завеждащ отделение.

В сигнал, изпратен до Главна и до Окръжна прокуратура в Стара Загора, както и до министъра на здравеопазването и до управителя на НЗОК, се излагат подробности за фалшивото свидетелство на д-р Вуцов.

До изобличаване на измамата се стигнало, след като служители на Медицинския университет в София решили да проверят достоверността на дипломата му по кардиология, за да му издадат сертификат за поставяне на пейсмейкъри. Оказало се, че д-р Вуцов е използвал номера на дубликат на свидетелството си за специализация по "вътрешни болести“, за да изработи фалшивия документ.

За "Хоризонт" д-р Славка Йорданова - директор на РЗОК - Стара Загора заяви, че е поискала писмено обяснение за специализацията на доктор Вуцов от неговия работодател доц. Йовчо Йовчев - изпълнителен директор на университетската болница "Проф. Стоян Киркович" и е получила обяснението, но все още не се е запознала с него.

Същевременно доц. Йовчев отказа да коментира случая засега, но заяви, че ще заведе дело срещу кореспондента на БНР в Стара Загора за уронване престижа на лечебното заведение, което ръководи. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44