Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев обсъди проблемите на българското малцинство в Сърбия

Срещата Плевнелиев - Вучич
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев, който бе на двудневно посещение в Сърбия, заяви, че проблемите с българското  малцинство трябва да бъдат решавани съвместно със сръбските власти. По време на визитата си Плевнелиев се срещна и с представители на българската общност в западната ни съседка.

Президентът разговаря с лидерите на българската общност в посолството ни в Сърбия. Той ги запозна с разговорите си със сръбския президент и премиер Томислав Николич и Александър Вучич по време на своето посещение в западната ни съседка. Президентът Николич е заявил, че въпросът с учебниците за изучаване на българския език е решен и те са отпечатани вече. 

Росен Плевнелиев отбеляза, че най-късно през юни ще има съвместно заседание на българското и сръбското правителство, което ще се проведе в Сърбия. Двамата президенти ще посетят в скоро време региона с българско малцинство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44