Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Недев: Одитният доклад за БДЖ е неточен и тенденциозен

Йордан Недев

Бившият изпълнителен директор на БДЖ и настоящ финансов директор на „Пътнически превози“ Йордан Недев определи одитния доклад на транспортното министерство като неточен и тенденциозен. Според този доклад, Недев е сключил договори за застраховка на влаковете за 20 милиона лева, но тя важи само за времето, в което влаковете са  в депа. Това, според одита, ощетява железницата. 
Пред "Хоризонт" Йордан Недев заяви:
От тези 20 милиона и половина, договорени за плащане към "Виена шурънс груп" , 19,3 милиона са за застраховане на новия подвижен състав, на електро и дизел мотрисните влакове. Само 1,3 милиона от тези 20 милиона и половина са за задължителни застраховки на всичкия останал стар подвижен състав.  Новият състав, който е скъп, е застрахован с пълно каско.
Според Йордан Недев, докладът целенасочено е представен директно в прокуратурата, вместо в Агенцията за държавна финансова инспекция, какъвто е редът:
Не само, че е неточен, а той е изключително тенденциозен и искам да ви прочета, ако обичате, последната точка от него, тя е два реда: Одиторският екип не може да изрази разумна увереност до каква степен предоставената информация за щети и плащания е коректно изготвена, поради кратките срокове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44