Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърница има готовност за провеждане на местни избори въпреки зимната обстановка

Сърница
Снимка: БГНЕС

Сърница има готовност да проведе първите си местни избори в неделя, въпреки усложнената зимна обстановка, каза временно изпълняващият длъжността кмет Хасан Фере. Създадена е организация в случай, че токът отново прекъсне.

На първи януари тази година градът и още две села излязоха от шапката на Велинград и станаха самостоятелна община. Четирима са кандидатите за кметския пост - Мустафа Паликанов от ГЕРБ, Неби Бозов от БСП, Кемал Тинев - РБ и Кемал Байрактар от "Нова алтернатива". 
Въпреки бедствената обстановка до вчера, организацията беше създадена, каза Хасан Фере.
Готови сме с материалната част, изборната кампания върви нормално. Допълнително сме подсигурили евенвтуално ако се случи нещо с тока, агрегати са подготвени във всички секции. Имаме готовност с машините. Ще има десет полицаи на разположение пред секциите и ще си проведем изборите.
Към момента няма сигнали за купуване на гласове, каза секретарят на общинската комисия Аки Байрактар.
Междувременно темата за изборите в Сърница развълнува депутатите. Председателят на парламента Цецка Цачева отне думата на Мариана Георгиева от ДПС с обяснението, че в рамките на парламентарния контрол не е позволено да се говори за избори. Георгиева попита защо е отложен въпросът й към регионалния министър Лиляна Павлова за това, че община Сърница отсъства от програмата на правителството за развитие до 2018 г.:
Защо министър Павлова отлага отговора на този въпрос. Не разбирам, защо в днешния ден тя бяга от отговора. Тяхната новоучредена община отсъства от приоритетите, целите и мерките в програмата на правителството.
От Регионалното министерство успокоиха, че община Сърница няма да бъде лишена от инвестиции. И обясниха отсъствието на общината с допусната "техническа грешка". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44