Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов: Промените в НК, които предизвикаха противоречия са свързани с тероризма

Снимка: БГНЕС

Министерството на правосъдието не е имало и няма намерение да въвежда в Наказателния кодекс текстове, допускащи политическа цензура или разправа с политически опоненти, увери ресорният министър Христо Иванов. Подготвените промени в кодекса, които предизвикаха противоречия, имат за цел да криминализират прояви, свързани с възхвалата на тероризма, описването на терористичната дейност като героична и привлекателна, и демонизирането на нейните обекти, подчерта Иванов:

Този текст е бил замислен от работната група именно като опит да се ограничи пропагандата, която прави възможна радикализацията - насъскването на омраза към различните и възхвалата на тероризма. Видя се, че текстът позволява интерпретации, които не сме имали на ум и са недопустим резултат, поради което аз още същия ден помолих работната група да потърси едни много по-прецизни формулировки, които изобщо не биха допуснали такова впечатление, каквото се саздаде у някои медии. Абсолютно твърдо мога да ви гарантирам, че това министерство по никакъв начин не би станало част от каквито и да било действия свързани и позволяващи разправа с медии, политическа цензура и прочие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44