Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт код за снежни превалявания е обявен за четири области в страната

Снимка: ЕPA

Жълт код за снежни превалявания е обявен за четири области в страната - в Смолян, Пазарджишко, Пловдив и Пловдивска област. Очакват се валежи в повечето места от 10 до 15 литра на кв. метър. На отделни места обаче и от 20 до 30 литра с допълнително нарастване на снежната покривка.

10 язовира са пълни и преливат, но няма опасност за хората и къщите. Те са на териториите на областите Хасково, Кърджали и Шумен. Високи води се очакват по теченията на реките Тунджа, Марица и Арда.

75 населени места в област Смолян са още без ток. Пътната мрежа в района обаче е почистена и проходима. В помощ на общините гражданска защита изпраща тежка техника.

Водоемите се наблюдават заради очакваното интензивно снеготопене и новите валежи. По данни на Гражданска защита падналият в Родопите сняг се равнява на дъжд с количество от 175 до 220 литра на квадратен метър.

Снегопочистващите машини на фирмите, ангажирани с почистването на София са в готовност да се включат при необходимост, съобщават от Столичната община. Техниката е разпределена на 65 местостоянки в различните райони. Рано тази сутрин са направени обработки със смеси срещу заледяване на опасните и стръмните участъци в районите „Младост”, „Връбница”, „Драгалевци”, както и на планината Витоша по пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златни мостове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44