Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москва възприема ученията на НАТО и САЩ в България като провокация

Кипър
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Съвместни тактически учения с участието на подразделения на сухопътните войски на САЩ започват днес на полигона Ново село в България, информира ТАСС. Агенцията цитира изказването на министъра на отбраната Николай Ненчев, че "българската армия ще използва ученията, за да тества своята способност за реакция в кризисни ситуация".

Тази година, уточнява ТАСС, на територията на България ще се проведат десетки тренировки и учения с участието на сили на НАТО. В петък започнаха военни маневри и в Черно море, припомня агенцията.

Говорителят на руското вътшно министерство Александър Лукашевич заяви, че Москва възприема активността на НАТО в близост до руските граници като заплаха. По думите му Съединените щати трябва да си дадат сметка, че подобни провокационни действия няма да спомогнат за решаване на украинския конфликт.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44