Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и ДПС отиват на балотаж в Сърница

Снимка: БГНЕС

Кандидатите на ДПС и ГЕРБ за кметския пост в Сърница отиват на балотаж следващата неделя, потвърдиха от общинската избирателна комисия след вчерашния вот, в който взеха участие 75 на сто от избирателите. 

Неби Бозов ДПС получи 1415 гласа или 45,50% от гласовете, а Мустафа Аликанов от ГЕРБ – 944 гласа или 30,35%.

Според победителя в първия тур на изборите Неби Бозов ДПС е имало потенциал да стане първа политическа сила още тази неделя.

Преднината е много голяма пред нашите опоненти. Надявам се след една седмица да приключим, коментира Бозов.

Два дни преди изборите от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Мариана Георгиева обвини правителството, че не е включило новата община в управленските си планове, а председателят на Народното събрание Цецка Цачева ѝ отне думата с мотива, че провежда предизборна агитация.

Според кандидата на ДПС за кмет на Сърница случилото се в парламента не е било скандал, а истина, която не е била призната от управляващите:

В последствие минаха в обяснителен режим, че все пак има такава грешка, макар и техническа. Все пак, когато има грешка, всеки трябва да си понесе отговорността, макар и грешката да е техническа.

Кандидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов е категоричен, че скандалът в парламента е оказал влияние върху жителите на Сърница:

Те направиха сценарии в парламента с госпожа Георгиева в деня, в който ние тук закривахме кампанията. Господин Местан беше в едно от заведенията и пуснаха, че едва ли не, че Сърница ще се върне отново към Велинград и че общината е била само на хартия. Това оказа влияние.

Председателят на Общинската избирателна комисия Аки Пехлеван обяви, че в първия местен парламент на Сърница влизат пет общински съветници от ДПС, четирима от ГЕРБ и двама от Реформаторския блок. Обработката на окончателните официални резултати е приключила в пет часа тази сутрин. За кандидата на ДПС Неби Бозов са гласували 1415 избиратели. Кандидатът на ГЕРБ Мустафа Аликанов е подкрепен от 946 души. За Кемал Тинев от Реформаторския блок са гласували 709 души (22,7%), а за Кемал Байрактар от "Нова алтернатива" 46 души – малко над 1%.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44