Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петко Петков: Невинен съм и ще го докажа

| обновено на 16.03.15 в 14:52
Снимка: Катя Чорова
В Окръжния съд във Велико Търново започна делото срещу 54-годишния Петко Петков от Лясковец. Преди година барикадиралият се в жилището си мъж стреля с незаконно оръжие по спецполицаите, които участваха в акция за неговото задържане. Петков е обвинен в умишлено убийство на командоса Емил Шарков и опит за убийство на още петима служители от Специализирания отряд за борба с тероризма.

Наказателното дело срещу Петков е насрочено само за един ден, за предварително изслушване на страните. Преди да влезе в отцепената от съдебната охрана зала окованият Петков се провикна:

Напълно съм невинен и ще го докажа.

Неговият адвокат Виктор Костов допълни, че разчита на справедлив процес, в който истината ще излезе наяве и ще е в полза на неговия подзащитен.

Майката на Емил Шарков Ваня Рибчева заяви,че Петков трябва да бъде благодарен, защото не е роден в държава, където за убийство на полицай безапелационно се полага смъртна присъда.

Днес родителите, съпругата и детето на убития Емил Шарков са предявили към Петков граждански искове за общо 380 хиляди лева обезщетение. Частни обвинители в процеса ще бъдат и петимата пострадали спецполицаи, но само един от тях е внесъл граждански иск за 50 хиляди лева обезщетение.

Делото срещу Петко Петков се гледа при закрити врати, защото самоличността на пострадалите служители от Специализирания отряд за борба с тероризма е държавна тайна. Следващото заседание ще бъде на 7-и май. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44