Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три жени от Силистренско са били измамени по телефона

Три възрастни жени в Силистренска област са станали жертви на телефонни измами през почивните дни. 

78-годишна жена от Силистра и 68-годишна жена от Тутракан доброволно са предали на непознати общо 4 000 лева уж за спешно лечение на техни близки. При третата пострадала - 78-годишна жена от Силистра, измамникът се е представил за полицейски инспектор, който работи по разкриване на телефонна измама. Жената била подведена да сложи в плик златни бижута и всичките си налични пари в размер на 440 лева и да ги хвърли през прозореца, за да може полицията да задържи измамника на местопрестъплението. 

Сред разпространените схеми за телефонни измами в района са освобождаване от наказателна отговорност след катастрофа, спешно лечение, заразяване с ебола, освобождаване на колет от чужбина и печалба от лотария, но измамниците използват и други варианти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44