Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмица на изключителни финансови трудности за Атина

Над два милиарда евро трябва да се изплатят по заема към кредиторите

Експерти предупреждават, че хазната се опразва и няма гаранция за изплащане дори на пенсиите този месец. Средствата за песниите ще бъдат осигурени, заяви пред медиите гръцкият премиер Алексис Ципрас и допълни, че страната няма проблем с ликвидността.

Министърът на енергетиката и околната среда Лафазанис посочи,че СИРИЗА спазва предизборните си обещания и няма да се повишава цената на тока. Спешно министърът свика среща с Комисията по контрол на енергетиката, която предложи в края на миналата година повишаване цената на електроенергията за частни потребители и за фирми, което беше прието от предишното правителство. Силно недоволство предизвика съобщението, че цената на тока се повишава със задна дата от началото на годината.

Последва реакция на министър Лафазанис. В официално изявление на енергийното министерство се посочва, че правителството има ангажименти пред гърците и ще ги спазва. Цената на тока е непосилно висока за голяма част от гърците и за това министерството на енергетиката дори обмисля схема за понижаване на цената. Проблемът е, че завишението е калкулирано в последните сметки за тока, но след категоричната позиция на министър Лафазанис, то няма да се плаща от потребителите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44