Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава протестът на учителите от Класическата гимназия

Ирина Абаджиева-Репуц
Снимка: БГНЕС

Протестът на учителите от Класическата гимназия продължава, а оставките на 38 от тях не са оттеглени. Това съобщи Ирина Абаджиева-Репуц - председател на училищното настоятелство. 
Макар формално класическата гимназия вече да се помещава в "Модерно предградие", а не в 13-о училище на Женския пазар, нормален учебен процес няма, твърдят част от родителите и учителите и продължават да искат училището да се върне в центъра. Ирина Репуц обясни:
Това, че в момента се провеждат учебни занятия в ремонтираната сграда в "Модерно предградие", се случва единствено, защото ръководството на училището не желае да бъде обвинявано в саботаж на учебния процес и защото все пак учениците имат учебен план, срокове, изпити и е безотговорно да им се проваля учебната година.
Марта Методиева, учител по латински в Класическата гимназия, добави:
Не сме си оттеглили оставките. Не мога да нарека нормален учебен процес това, че имаше наполовина деца. Пет дни имаше по-малко от половината в някои случаи, средно половин или към 200 - 250 човека ходеха на училище.
И родители, и учители бяха категорични, че ако проблемът не се реши, може да се стигне и до крайни действия.
От Министерството на културата съобщиха, че ще поискат от Регионалния инспекторат по образованието да провери дали е нарушен учебният процес. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44