Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контролирано изпускат водите на язовирите в Стрелча

Снимка: БГНЕС

Всичките 10 язовира в Стрелча са изцяло пълни. Предприето е контролирано изпускане на водите. Според началника на кризисния щаб комисар Иван Панайотов към този момент няма риск от наводнения. Всички водоеми и реки на територията на областта са под денонощно наблюдение.

Изпускаме, за да може да има свободни обеми, евентуално за пълноводието, нищо рисково няма. Спокойно е засега. Като започне снегът да се топи отгоре, тогава ще видим какво ще стане.

Все още залети с вода са селата в равнинната част на община Пазарджик. Добрата новина е, че подпочвените води са започнали да се оттичат.

Започнаха да се оттичат по малко и действаме, каза още Панайотов.

Очаква се до края на седмицата проблемът да бъде напълно овладян.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44