Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подразделения на Руския Балтийски флот, на Южния военен окръг и на въздушнодесантните войски са вдигнати под тревога

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Подразделения на Руския Балтийски флот, на Южния военен окръг и на въздушнодесантните войски са вдигнати под тревога. Целта на учението е да се провери боеспособността на войсковите съединения.

Военните части и съединения бяха приведени в пълна бойна готовност и започнаха движение към сухопътните и морски полигони, съобщава руското министерство на обраната. Стратегическото командно-щабно учение трябва да провери степента на готовност на системите за оповестяване и управление на войските в условията на най-висока степен на бойна готовност.

В същото време в рамките на започналата вчера внезапна проверка на бойната готовност на Северния флот екипажите на кораби, заедно с авиацията, ще търсят атомни подводници на условния противник в акваторията на Баренцово море. Морската пехота от своя страна извърши десант в необорудван район на крайбрежието на Арктика. Край Мурманск бяха дислоцирани десетки тежки вертолети.

Военна активност имаше днес и в западните региони на Русия, където екипажите на 1500 танка започнаха тактически учения с бойни стрелби. Внезапните проверки на боеспособността на руската армия започнаха да се провеждат редовно от началото на 2013 година, след като Сергей Шойгу беше назначен от президента Владимир Путин за министър на отбраната. Вчера президентският говорител Дмитрий Песков заяви, че военните маневри от последните дни нямат нищо общо с международната обстановка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44