Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Миков: Ситуацията в Украйна слага сянка върху отношенията между България и Русия

Снимка: Васко Михайлов

Председателят на БСП Михаил Миков, който е на посещение в Москва, се срещна с председателя на Държавната Дума Сергей Наришкин, с лидера на партия "Справедлива Русия" Сергей Миронов и с групата за приятелство с България в руския парламент. Ето какво заяви Михаил Миков след срещата със Сергей Наришкин.

На срещата обсъдихме отношенията между България и Русия, между народите на двете страни. Очевидно е, че ситуацията в Украйна слага сянка върху тези отношения и това не трябва да бъде допуснато. От двете страни беше заявена воля за развитие на едни други добри отношения. Това зависи, разбира се, от двете държави. Коментирахме и въпроса за санкциите. Те затрудняват междупарламентарните контакти, нещо което е изключително вредно. Позицията на нашата партия е, че санкциите трябва да бъдат премахнати. Те не решават никакъв проблем, а само пречат за развитие на добрите отношения. Посещението е по покана на "Справедлива Русия", които също членуват в Социалистическия интернационал. С тях обсъдихме, и с председателя на фракцията господин Миронов, редица политически въпроси, свързани включително и с прогресивното данъчно облагане - един въпрос, по който и "Справедлива Русия", и БСП имат еднаква позиция. Разбира се, договорихме се да обменяме идеи и в областта на здравеопазването, пенсионното дело, защото те имат същия профил като БСП и същите идеи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44