Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФ предлага липсата на отговор от институциите да се смята за мълчаливо съгласие

Борис Ячев
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на Патриотичния фронт предлага промяна в Административно-процесуалния кодекс, с която липсата на отговор на институциите при дадена молба да се смята за мълчаливо съгласие, а не за мълчалив отказ. Това обясни депутатът Борис Ячев:

Пълна подкрепа получихме от страна на бизнеса, предстои среща със синдикатите, откъдето очакваме също да бъде подкрепена тази изключително радикална промяна в българското законодателство, която при всички случаи ще позволи българската администрация да се отвори, да бъде прозрачна, адекватна и много ефикасна към проблемите на българския бизнес и на българските граждани. С този законопроект, ако администрацията не е в състояние да отговори в рамките на указания срок на съответната молба за разрешение или лиценз на бизнес, или съответният гражданин, то това се счита вече за мълчаливо съгласие от страна на администрацията.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44