Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 чуждестранни туристи са убити при атаката в Тунис

| обновено на 18.03.15 в 21:11
Снимка: ЕПА/БГНЕС
22 души, сред които 20 туристи, са загинали при нападението срещу музея "Бардо" в столицата на Тунис, обяви вътрешното министерство на страната. Сред жертвите има италиански, полски, френски, германски и южноафрикански граждани. Тунизиец и полицай също са сред жертвите.

Президентът Бежи Каид Есебси обяви, че са взети мерки за предотвратяване на нови атаки.

Според премиера Хабиб Есид нападението в столицата цели да дестабилизира страната:

Други държави не са доволни, защото Тунис успя. И те искат да навредят на страната ни. Затова е наш дълг да се защитим.

Говорител на вътрешното министерство на Тунис съобщи, че спасителната операция е приключила и тунизийските сили за сигурност са освободили всички заложници от музея "Бардо".

По данни на властите двама или повече въоръжени с автомати Калашников мъже нахлули в музея "Бардо" на Тунис, който се помещава в сградата на парламента. По време на нападението в музея е имало около 100 туристи, но повечето били евакуирани.

Френският премиер Манюел Валс осъди терористичното нападение, а президентът Франсоа Оланд потвърди подкрепата на страната си за Тунис.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44