Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Попов: Очакваме 13 млн. лева за изграждането на депо за отпадъци в община Пазарджик

Снимка: ec.europa.eu

Община Пазарджик очаква 13 млн. лева, за да започне строителството на регионално депо за отпадъци, съобщи кметът Тодор Попов. Освен Пазарджик депото ще обслужва още осем общини в областта.

Площадката на депото е в землището на село Алеко Константиново, като имотът е публична общинска собственост. То ще бъде разположено върху 145 504 кв. м и включва две нови клетки за депониране на отпадък на обща площ около 95 дка.

Прогнозната стойност на строително-монтажните работи е малко над 13 млн. лева без ДДС. Финансирането е за изграждането на първата клетка на площ от 53 дка.

В строителството се предвиждат също преградни диги, система за събиране и отвеждане на филтрационните води, система за улавяне, отвеждане и третиране на депониен газ и други спомагателни съоръжения.

Като част от регионалното депо ще бъдат изградени и входно-изходна зона, електронна автомобилна везна и експлоатационен контролен път.

Ще бъдат направени зелен пояс и ограда около терена. Срокът за изпълнение е не повече от 24 месеца от началото на строителството.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44