Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Сливен оттегли предложение за продажба на гора

инж. Кольо Милев
Снимка: БГНЕС

Кметът на Сливен Кольо Милев оттегли предложението за продажба на Раковската гора. Това става след граждански протест срещу продажбата.

"Не" на продажбата на близо пет хиляди декара общинска гора край Раково дойдоха да кажат 50 граждани пред залата на Общинския съвет тази сутрин.

Съветниците на ГЕРБ обявиха, че няма да влязат в залата. Колегите им от БСП, "Съюз за Сливен" и други групи имаха своите мотиви в подкрепа на предложението:

Има Закон за горите, не може поголовно да бъдат сечени. Винаги става с позволително. Там се иска да се развива туризъм, да се правят инвестиции, а тези пари ще бъдат в полза на сливенци и на сливенска община за социални и други придобивки.

След бурно заседание, на което влязоха и протестиращите, кметът оттегли предложението си за продажба на Раковската гора.

Подробностите чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44