Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Влиянието на гама лъчите върху лунните невени" с номинации за "Икар" 2015

Снимка: Дневник


“Влиянието на гама лъчите върху лунните невени” е история за една майка, двете й дъщери, една умираща жена и един заек. Всички те обитават една  зарзаватчийница, а това, което ги отделя от света, който ние обитаваме, е само една витрина ,облепена с вестници. Толкова лесна за разкъсване…

"Влиянието на гама лъчите върху лунните невени” е представление  по пиесата на американския писател Пол Зиндел. Тя е и първата пиеса на Пол Зиндел, написана още през 1964 година. Премиерата й е през същата година. А през 1971 ва година е поставена на Бродуей и получава наградата „Пулицър”.  А Пол Нюмън я превръща в кино през `70-те.

„Влиянието на гама лъчите върху лунните невени” е необичаен спектакъл. Театър в реална среда. „В една бивша пицария в центъра на София се играе театър...
Получило се е нещо прекрасно, провокативно, на моменти дълбоко абсурдно, а в други - скандално. Излизаш от бившата пицария с усещането, че си бил на терапия. Че са ти бъркали със свредел в мозъка. Или че плътта ти се е превърнала в изрезки от стар вестник”, пише Елин Рахнев за представлението, което може да се види и в следващите дни в културен център „Средец” / бивш младежки дом „Лиляна Димитрова”

Един разговор на Савелина Савова с Ана Вълчанова – с номинация за водеща женска роля – национални награди „Икар” 2015, Марий Росен – режисьор, номинация за режисура – национални награди „Икар” 2015 и Ива Вълкова за спектакъла, усещането и ....златната рибка.

Програма
Дом на културата Средец
20 март (петък), Зала, 19:00
22 март (неделя), Зала, 19:00
23 март (понеделник), Зала, 19:00
25 март (сряда), Зала, 19:00
26 март (четвъртък), Зала, 19:00



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.