Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът настоява за незабавно свикване на Съвета по сигурността към Министерския съвет

Снимка: www.bulgartransgaz.bg

Бизнесът отново настоя природният газ да поевтинее с 23 на сто от април, вместо с предлаганите от "Булгаргаз" 13 процента. Аргументите са, че цените на газа в региона са паднали драстично в резултат на поевтиняването на петрола.

На фона на разликите в цените на синьото гориво в съседните страни и в световен мащаб става невъзможно за българската икономика да бъде конкурентоспособна, да създава работни места и да реинвестира, коментира председателят на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори Константин Стаменов:

Цените вече в две от съседните ни страни са с около 100 лева на 1000 куб. метра по-ниски, отколкото цената на природния газ в България. Това е убийствено за енергоинтензивната индустрия и вместо да привличаме инвестиции и да запазим сегашните инвеститори, ние ще затрудним по-нататъшни решения за инвестиции и запазване на работни места.

Бизнесът настоява за незабавно свикване на Съвета по сигурността към Министерския съвет и за предприемане на неотложни мерки за отстраняване на заплахите за икономическата сигурност на страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44