Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборите в Сърница пак влязоха в парламентарния контрол

| обновено на 20.03.15 в 16:56
Лютви Местан
Снимка: БГНЕС

Изказванията за изборите в Сърница за пореден петък станаха част от парламентарния контрол. Този път обаче нито една политическа сила не възрази срещу това те да бъдат излъчвани пряко по националните радио и телевизия. 
От трибуната лидерът на ДПС Лютви Местан обвини ГЕРБ, че в навечерието на втория тур партията упражнява политическа репресия върху хората, а местните кметове са заплашвали, че ще уволняват временно заети:
Кандидатите на управляващите партии изтърваха нервите си. Трябва да бъде притиснат избирателят, да бъде сплашен... Никой не може в демократична България да бъде подложен на репресия.
Цвета Караянчева от ГЕРБ предупреди ДПС, че политиканстването носи евтини дивиденти:
Втрещена съм. Хората обаче са мъдри и ни гледат сеира тук. Нека наистина да бъдем политици. Не бива да ставаме за смях. Имаме много да работим върху себе си. Отношението към българските граждани трябва да ни води, а не спечелването на всяка цена.
Славчо Атанасов от реформаторите подчерта, че е недопустимо ДПС да прави политическа агитация в парламента.
В момента сте абсолютно неадекватни и злоупотребявате с парламентарното си право, в това съм категоричен. Не правете внушения три дни преди изборите за кого трябва да се гласува в Сърница. Не ви прави чест.
На първия тур миналата неделя кандидатът на ДПС Неби Бозов получи около 450 гласа повече от кандидата на ГЕРБ Мустафа Аликанов

Пак в рамките на парламентарния контрол, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова увери, че новата община Сърница няма да бъде пропусната в програмата на правителството за развитие на регионите:

Община Сърница има своето място, това ви го гарантирам,  за да участва и като бенефициент по оперативна програма "Регионално развитие", по програма "Региони в растеж", по програма за развитие на селските райони, където и сега има проекти, които са финансирани, така и в бъдеще ще има възможност да получава своето финансиране.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44