Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е Международният ден на гората

Днес е Международният ден на гората. В Ловеч започва кампанията: "Да изчистим общината". Заради акцията до 13.00 часа ще бъде затворен за движение пътят на изхода на града по посока Троян.

Целта на кампанията, която се организира от Община Ловеч, е да бъдат почистени от отпадъци и храстовидна растителност замърсените зони в града и селата, и особено местата за отдих и туризъм, както и общинската пътна мрежа.

Около 100 служители от частна фирма ще почистват района на алеята "Баш бунар" и парка "Стратеш". В първата акция от пролетното почистване на Ловеч ще се включат ръководството и служители от общинската администрация. От там са осигурили и транспорта за извозване на събраните отпадъци.

Кампанията ще продължи и през следващите седмици в кварталите на Ловеч и селата от общината.

Днес в цял свят ще бъдат проведени редица събития, които ще представят социалните, екологичните и икономическите функции на горите. Именно дърветата са основен фактор за повишаване на качеството на живот чрез осигуряване на чист въздух и питейна вода, опазване на биоразнообразието, подобряване на околната среда и смекчаване на климатичните промени, подчертават еколози. Честванията тази година са под мотото: "Горите като източник на прехрана - осигуряване на прехрана за гората". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44