Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмица на водата

За поредна година Детският образователен център за водата и Българската асоциация по водите организират Седмица на водата. В музея "Земята и хората" предстоят интересни работилници. Седмицата завършва утре - 22-ри март, когато е Международният ден на водата.

Антоанета Салфидж, координатор на Детския образователен център за водата, пояснява:

Детският образователен център ще бъде активен в събота след 14.00 часа и в неделя - 22-ри март, на самия празник на водата също, през целия ден. В музея "Земята и хората" входът е абсолютно свободен и ще си тръгнете с подаръци. В събота и неделя безплатно ще има апарати, които ще могат да премерят хидратацията на организма на всеки, който пожелае и по този начин може да получите съвет за това колко вода и през какво време е добре да пиете, за да бъде организмът ви в кондиция.

В музея е подредена изложба на снимки, участвали във фотоконкурс с тема "Чешмите на България".

Експозицията представя избраните 50 от над 500 фотографии. Дори участниците не знаят дали техните творби са избрани, каза Антоанета Салфидж, която добави, че наградите ще се раздават утре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44