Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на отбраната потвърди, че освен Йордан Бакалов има и други кандидатури за началник на военното разузнаване

Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев потвърди, че освен Йордан Бакалов има и други кандидатури за началник на военното ни разузнаване. По време на посещението си в Ловеч министър Ненчев призова управляващите да се явят с единни кандидатури на предстоящите местни избори през есента.

В Ловеч министър Ненчев се срещна с областния управител и с граждани, а след това поднесе цветя на паметната плоча на загиналите по време на комунистическия режим в лагера „Слънчев бряг“.

Николай Ненчев подчерта, че основният критерий, по който ще бъде избран началник на военното ни разузнаване, ще е професионализмът, необходимостта от реформи в службата и възможността за реализация на младите кадри. Той обаче отказа да назове имената на останалите кандидати:

Защото много често, когато ги обявим, биват отстрелвани, така че аз лично бих предпочел да запазя имената на останалите кандидати в тайна, пък и не е разумно в никакъв случай да обявявам действащи разузнавачи, които ще бъдат кандидати, което би означавало, че те повече не могат да се занимават с това, което правят в момента.

Ненчев потвърди, че ще има и съкращения в администрацията във военното министерство, а в момента външна фирма извършва функционален анализ във ведомството:

Надявам се, че до края на този месец, началото на другия, ще имам ясна представа.

Николай Ненчев призова коалиционните партньори на БЗНС да се явят с обща кандидатура на предстоящите местни избори:

Да бъдем единни на тези избори. Да участваме заедно с наште коалиционни партньори както от ГЕРБ, така и от Реформаторския блок. Да не се делим, да бъдем заедно и на тези избори. Проблемите са много, така че се изисква единство на демократичните сили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44