Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вана Олсен: Децата със синдром на Даун могат да се реализират успешно в обществото

down.jpg

Децата със синдром на Даун могат да се развиват пълноценно е основното послание на българо-американската конференция за работа с деца със синдрома, която в се провежда в София. Форумът е организиран от Сдружението на родители на деца с този синдрома по повод Световния ден на хората с Даун.

Българските специалисти имат голямо желание да се учат, а ние сме тук да предадем опита си, каза за "Хоризонт" Вана Олсен , управител на център за работа с деца със специални потребности в американския град Минеаполис:

Работим с деца от раждането до 21-та година както в клиниката ни, където ги приемаме за прегледи и занимания, така и в училищата и домовете им. Предлaгаме комплексна грижа от екип специалисти - физикална терапия, ерготерапия, речева терапия. От скоро имаме и специалист по психично здраве. Мисля, че най-важното послание от настоящия форум е, че децата със синдром на Даун могат да се учат, могат да се реализират успешно в обществото. Те имат своето място. Те са ценност, която ние трябва да уважаваме и трябва да се отнасяме с тях така, както се отнасяме към всички останали хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44