Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Габриел: България в Шенген е най-важната задача на евродепутатите от ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Най-важната задача в дневния ред на евродепутатите от ГЕРБ е приемането на България в Шенгенското пространство. Това заяви заместник председателят на групата Мария Габриел при откриването на  Европейския информационен център в Благоевград.

Европа ни наблюдава внимателно и забеляза колебанията на страната ни през последните две години по темата за приемането ни в Шенген, както забеляза и политическото единомислие днес по този въпрос, каза Мария Габриел и подчерта, че това за нея е приоритет номер едно.

Задължително трябва да продължим да защитаваме влизането на България в Шенген. Това отношение към страна, която де факто е изпълнила критериите, към страна, която де факто пази външната граница на съюза, на фона на всички предизвикателства – нелегална имиграция, „Ислямска държава“. Виждаме какво се случва. Страната ни се справя. Необходимо е да искаме справедливост. Справедливостта означава България да бъде член на Шенгенското пространство. Необходимо е още малко време, за да прокара тази идея своя път и да бъде ясно наложена, допълни още тя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44