Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов: Заради лошите условия в затворите у нас Германия отказва да екстрадира осъдени българи

Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Христо Иванов съобщи, че се разработва дългосрочна програма за подобряване условията в българските затвори. Заради лошите условия в затворите Германия отказва да екстрадира у нас осъдени български граждани, коментира Иванов:

За съжаление, това, което се е случило в Германия, не е новина и няма да бъде новина в скоро време. Такива случаи ще има, защото наистина има произнасяне на Европейския съд по правата на човека, който констатира лошите условия в затворите. Има многократни доклади на Комитета против изтезанията, които констатират всичко това. Това, което ние правим, е, че разработваме една дългосрочна програма от мерки в това отношение. Правим в момента ремонти на доста затвори, планираме изключително амбициозна програма за обучение на персонала. Ще кажа, че, когато се приемаше стратегията за съдебна реформа в парламента, беше казано, че целта на тази стратегия е поне част от българските политици, които са били забъркани в злоупотреба с власт, да влязат в затвора. Надявам се, че политическият елит ще има интерес да оправи условията в затворите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44