Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папа Франциск: Днес настъпва пролетта и тя носи надежда

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Папа Франциск посети Неапол, където обядва със 120 затворници в затвора "Поджореалеи" и отправи призив да се реагира срещу местната мафия „Камора”.

Посещението на папа Франциск в Неапол премина под знака на настъпващата пролет като символ на надеждата:

Днес настъпва пролетта и тя носи надежда, каза той като свое лично пожелание към Неапол - един духовно богат, изпълнен с култура и човечност град, в който държавните органи и институциите, заедно с гражданите, могат да изградят по-добро бъдеще.

В различните си срещи, той осъди остро местната мафия "Камора" призовавайки престъпниците да се предадат на правосъдието, а хората да не се поддават на изкушението за лесно печелене на пари, да реагират твърдо на организираната престъпност, която корумпира и експлоатира по най-циничен начин бедните и слабите не само в търговията с наркотици. Папа Франциск не се поколеба да изтъкне, че корупцията вони, а добрата политика е  благотворителност.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44