Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бракониери нападнаха горски служители в Самоков

Снимка: БГНЕС

Бракониери, добиващи незаконно дървесина, са нападнали с метални синджири трима служители на "Държавно горско стопанство Самоков“. Бързата намеса на полицията е спряла тълпа от ромската махала, тръгнала да помага на бракониерите.

Тримата горски служители са били на обход в местността "Маркова трапеза“ в близост до ромската махала, където има сериозна концентрация на незаконна сеч. Те забелязали бракониерите, които влачели трупите с два коня. Единият от лесничеите тръгнал към нарушителите, а другите подали сигнал към мобилното звено в стопанството. Асен Александров с прякор Патрона, който е системен нарушител и няколко часа по-рано му е била конфискувана каруцата с незаконно придобита дървесина, нападнал горския служител с юмруци и тежък метален синджир. В полицията в Самоков е бил подаден сигнал, че голяма група хора от ромската махала са се отправили към мястото на произшествието. Незабавно пристигналите полицейски екипи и служителите от контролното звено в горското стопанство, са предотвратили по-жестока саморазправа с горските служители. Инцидентът на територията на "Държавно горско стопанство в Самоков“ е поредният случай, при който горски служители стават мишена на системни нарушители. Заради безнаказаността на бракониерите посегателствата в района са постоянни и вече се превръщат в рецидив. За  поредното нарушение, ще бъде сезирана Районната прокуратура Самоков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44